Vlag Vlag
test banner

Hoelang gaan kunstplanten mee?

  • Geplaatst op
  • Door Sven van Rozendaal
  • 0
Hoelang gaan kunstplanten mee?

De levensduur van kunstplanten is afhankelijk van een aantal factoren. Toch kunnen we garanderen dat de planten van Easyplants Kunstplanten jarenlang mee zullen gaan.

Lang plezier van de kunstbomen en planten

Als vuistregel houden we doorgaans zeven jaar aan, maar de ervaring leert dat de kunstplanten eigenlijk steevast nog langer meegaan. Er zijn echter wel een aantal factoren die een belangrijke rol spelen in de levensduur van de planten:

  • Hoeveelheid zonlicht
  • Stoffen in de omgeving
  • Kwaliteit van de kunstplanten
  • Binnen gebruik of buitengebruik

Hoeveelheid zonlicht

De kunstplanten zijn gemaakt van kunstzijde, u kunt dus ook zeggen dat het zijde planten zijn. De kleur die dit zijde heeft is erg sterk en kwalitatief. Toch kan de kleur veranderen als er veel zonlicht op de planten staat. De UV-straling tast de bladeren aan en daarmee kan de kleur langzaamaan veranderen. Zet u de planten dan ook neer in een vakantiehuisje waar u niet vaak komt? Plaats de kunstbomen dan uit de zon om langer plezier te hebben van de groene uitstraling van de planten!

Chemische stoffen in de ruimte

Stoffen in de omgeving kunnen de bladeren van de kunstplanten aantasten. Wanneer de planten geplaatst worden in een omgeving waar veel chloor gebruikt wordt (bijvoorbeeld een zwembad) dan kan het zo zijn dat de bladeren van de kunstplanten sneller verkleuren dan de bedoeling is. Overigens zijn de planten van Easyplants hier tegen beschermd zodat de verkleuring minder snel plaats zal vinden!

Binnen of buiten gebruik van de planten

Kunstplanten zijn in de basis gemaakt om binnen te gebruiken. Sommige kunstplanten hebben een extra impregneer laag waardoor de levensduur buiten ook verlengd wordt, maar nog steeds zal de levensduur van de kunstplanten niet zo hoog zijn als wanneer de kunstplanten binnen gebruikt worden. Wilt u kunstplanten voor buiten kopen? Vraag dan naar de mogelijkheden, we helpen u graag verder!

Kwaliteit van de kunstplanten

Uiteraard speelt ook de kwaliteit van de kunstplanten een belangrijke rol in de levensduur van kunstplanten. Easyplants besteedt daarom uiterste zorg aan het selecteren van de meest kwalitatieve kunstbomen en planten. Op die manier kunnen we de levensduur van de kunstplanten maximaliseren. Ons doel is dan ook om u zolang mogelijke te laten genieten van de kunstplanten!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.