Gratis verzending boven €25 NL&BE
Voor 16:00 besteld? Vandaag verstuurd
Gratis afhalen in showroom
WebwinkelkeurShowroom
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  20 maart 2024

  Kantoorbeplanting met kunstplanten

  Kunstplanten zijn ideaal om een saaie kantoorruimte op te vrolijken. Omdat echte planten veel onderhoud nodig hebben is dit niet ideaal voor in een kantoorruimte. Er moet altijd iemand zorgen dat de planten voldoende vocht, licht en voeding krijgen. En wie zorgt er voor de planten tijdens vakantieperiodes? Omdat kunstplanten zeer onderhoudsvriendelijk zijn, is dit een goed alternatief om toch een groen kantoor te hebben. Maar naast dat kunstplanten onderhoudsvriendelijk zijn, zijn er nog veel meer voordelen aan kunstplanten op kantoor. Daarover lees je meer in deze blog. 

  Voordelen kunstplanten op kantoor

  Een groen kantoor brengt veel voordelen met zich mee. Als allereerst fleur je met kunstplanten gemakkelijk de saaie kantoorruimte op. Later in deze blog lees je over de verschillende toepassingen van kunstplanten op kantoor. 

  Een ander voordeel aan kunstplanten op kantoor is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Echte planten hebben veel onderhoud nodig. Bovendien zien ze er niet altijd op hun best uit. Dit kan komen doordat de planten niet de juiste verzorging krijgen, maar dit kan ook komen door ongedierte. Kunstplanten hebben geen water of zonlicht nodig en zien er het hele jaar mooi uit. 

  Uit onderzoek blijkt ook dat een groene werkomgeving zorgt voor een hogere productiviteit. Groen zorgt voor een verbeterde concentratie en zorgt hiermee dus voor een hogere productiviteit. Meer werk verricht in minder tijd. Dat wil toch iedere organisatie? Ook vermindert een groene werkplek stress bij mensen en zijn mensen meer tevreden met hun werkplek. 

  Daarnaast zorgen kunstplanten voor een betere akoestiek in de ruimte. Veel kantoorruimtes hebben een betonnen of stenen vloer. Hierdoor galmt het vaak in kantoorruimtes. Zeker als er een open kantoortuin is, kan dit voor geluidsoverlast zorgen. Kunstplanten absorberen geluidsgolven en zorgen hiermee voor een betere akoestiek in kantoren. 

  Tot slot zorgt een groen kantoor voor een fijne uitstraling en draagt hiermee bij aan je imago. Zoals je in deze blogkunt lezen zijn kunstplanten een duurzame keuze. Kunstplanten blijven jarenlang mooi in kantoorruimtes terwijl echte planten regelmatig vervangen moeten worden doordat ze te weinig water, voeding of licht hebben gekregen. 

  Toepassingen van kantoorbeplanting met kunstplanten 

  Er zijn veel mogelijkheden voor het plaatsen van kunstplanten op kantoor. Zo kunnen er kleine kunstplanten op bureaus, vensterbanken en kasten worden neergezet. Kunstplanten kunnen daarnaast ook dienen als een roomdivider in een grote kantoortuin. Hierdoor creëer je gemakkelijk kleine hoekjes. En wat denk je van een kunstplantenwand bij de entree met daarin het logo verwerkt? 

  Kunstplanten projectbeplanting 

  Wil jij ook graag een groen kantoor met kunstplanten, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Wij denken graag met je mee en toveren jouw kantoor om tot een prachtige groene oase. 

   

  Laat een bericht achter

  Geef ons je mening

  * Verplichte velden