Gratis verzending boven €25 NL&BE
Voor 16:00 besteld? Vandaag verstuurd
Gratis afhalen in showroom
WebwinkelkeurShowroom
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0

    1 februari 2024

    De populairste kunstplanten van 2024

    Vroeger was het een trend om de vensterbank te vullen met planten, terwijl kunstplanten nu echt meer onderdeel zijn van ons interieur. We kiezen nu juist voor grote kunstplanten als eyecatcher en vullen daarnaast de ruimte met wat kleinere kunstplanten. Zo kun je ervoor kiezen om een grote kunstplant Strelitzia in de hoek van de kamer te zetten en op de boekenkast juist een kleine kunstplant, zoals de kunstplant Monstera. Kunstplanten worden steeds populairder in 2024. Wat zijn de trends dit jaar op het gebied van kunstplanten en welke kunstplant mag dit jaar echt niet ontbreken in jouw interieur? We zetten de populairste kunstplanten van 2024 voor je op een rij.

    Kunstplant Strelitzia

    Twee populaire soorten van de Strelitzia zijn: Kunstplant Strelitzia Reginae en de kunstplant Strelizia Nicolai. Maar wat is het verschil tussen deze twee kunstplanten?

    De Strelitzia Reginae heeft grote puntige bladeren en geeft na enkele jaren prachtige oranje bloemen. Door deze prachtige bloemen wordt de Strelizia Reginae ook wel een paradijsvogelplant genoemd. Met de kunstplant Strelitzia Reginae hoef je geen jaren te wachten op deze prachtige bloemen.

    Het blad van de Strelitzia Nicolai is minder puntvormig en daarnaast zal de plant niet gaan bloeien, dit gebeurt pas als de plant 3 meter hoog is. Echter zal de plant deze hoogte niet zo snel bereiken in onze woonkamer. Maar gelukkig zijn de rondere bladeren al mooi genoeg van zichzelf om te schitteren in jouw interieur.

    De Strelizia is giftig voor dieren en kinderen, het is daarom ideaal om de kunstplant Strelitzia aan te schaffen zodat je zorgeloos kunt genieten van deze prachtige plant.

    Kunstplant Kentia

    Haal de tropen in huis met onze kunstplant Kentia. De Kentia palm komt alleen voor op een eiland bij Australië. Er wordt maar een soort als kamerplant gekweekt: Howea Forsteriana. Dit is dan ook de enige namaakversie die wij aanbieden. De kunstplant Kentia heeft lange palmtakken met puntachtige groene bladeren.

    Kunstplant Ficus

    Er zijn veel verschillende soorten van de Ficus. Naar schatting zijn er wel 750 verschillende soorten. De Ficus staat ook wel bekend als rubberboom of tabaksplant. Vroeger werden de bladeren van de Ficus namelijk gebruikt voor de productie van sigaren. Onze Ficus Lyrata is op dit moment het populairst.

    Kunstplant Olijfboom

    De olijfboom vindt zijn oorsprong rond gebieden in het Midden-Oosten en de Middellandse Zee. Olijfbomen staan erom bekend dat ze erg langzaam groeien en daarnaast vindt de olijfboom het Nederlandse klimaat niet zo fijn. Deze plant heeft veel zonlicht nodig. De kunstplant olijfboom is onderhoudsvrij en is niet afhankelijk van zon- en vochtinname. Hierdoor kun je de kunstplant op iedere plek in huis neerzetten.

    De kunstplant olijfboom is beschikbaar in verschillende maten, dus hoef je ook geen jaren te wachten totdat de plant de gewenste hoogte heeft bereikt. De stam van de kunstplant olijfboom is gemaakt van echt hout, heeft een volle bos groene bladeren en is compleet gemaakt met levensechte olijven.

    Kunstplant Monstera

    De monstera is een erg populaire kamerplant en wordt ook wel een gatenplant genoemd. De kunstplant Monstera heeft grote groene bladeren met daarin gaten. Deze kunstplant staat prachtig in elk interieur.In de tropen kan deze plant wel 20 meter hoog worden. Maar geen zorgen: bij ons kun je zelf de hoogte van jouw Monstera kiezen. Kies jij voor een kleine Monstera van 50 centimeter of ga je juist voor de grote kunstplant Monstera van maar liefst 240 centimeter?

    Laat een bericht achter

    Geef ons je mening

    * Verplichte velden