Gratis verzending boven €25 NL&BE
Voor 16:00 besteld? Vandaag verstuurd
Gratis afhalen in showroom
WebwinkelkeurShowroom
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0

    1 april 2024

    DIY: Hoe maak je een kunstboeket?

    De lente is weer begonnen, dat betekent dat het tijd is om een fris voorjaarsboeket in huis te
    halen! De vrolijke kleuren fleuren direct jouw huis op. En geen zorgen, met onze kunstbloemen kun je de hele lente genieten van jouw voorjaarsboeket. Onze kunstbloemen zullen niet verwelken. Hierdoor kun je jarenlang genieten van een kunstboeket. Het fijne aan een kunstboeket is dat je door een kleine toevoeging in een handomdraai een boeket creëert dat voor ieder seizoen geschikt is. In de lente kies je voor vrolijk gekleurde kunstbloemen, terwijl je in de herfst kunsttakken kunt toevoegen aan het kunstboeket. Dit scheelt een wekelijks ritje naar de bloemenstal en je zult uiteindelijk ook een stuk goedkoper uit zijn.

    Natuurlijk kun je kiezen voor een voorjaarsboeket door onze bloemist samengesteld maar hoe leuk is het om jouw kunstboeket zelf samen te stellen met al jouw favoriete kunstbloemen? Wij helpen je op weg met een aantal tips.

    Kies kunstbloemen met vrolijke lentekleuren

    Een kunstboeket zelf samenstellen moeilijk? Helemaal niet! Begin bij het bepalen van de kleuren die je wilt gebruiken voor jouw kunstboeket. Blauw, geel, pastelkleuren maar ook juist scherpe kleuren zijn de trend van 2024 als het aankomt op een vrolijk lenteboeket.

    Kies voor lentebloemen

    Doordat onze kunstbloemen niet verwelken zijn alle kunstbloemen het gehele jaar door te koop. Dit kan het soms lastig maken om de juiste seizoenbloemen bij elkaar te vinden. Wat zijn nu typische lentebloemen die je kunt gebruiken in jouw kunstboeket? We zetten hieronder onze populairste kunstbloemen voor de lente voor je op een rij. Zet een aantal van deze kunstbloemen samen in een vaas en je hebt gegarandeerd een prachtig lenteboeket.

    1. Tulp
    2. Iris
    3. Magnolia
    4. Anemoon
    5. Bloesemtak
    6. Waxflower
    7. Viburnum
    8. Violier

    Kies voor kunstbloemen met verschillende structuren

    Om een mooi kunstboeket samen te stellen is het belangrijk dat je kiest voor kunstbloemen en kunsttakken met verschillende structuren. Dit zorgt ervoor dat er diepte in het kunstboeket wordt gecreëerd. Maar wat bedoelen we hier nu precies mee? Combineer bloemen met weinig en veel bloemblaadjes, mix kunstbloemen met één knop en met meerdere knoppen. En om meer body te geven aan het kunstboeket kun je kunsttakken en groen toevoegen.

    Kunstboeket schikken

    Nu je de juiste kunstbloemen hebt uitgezocht voor jouw lenteboeket is het tijd om te gaan bloemschikken. Leg de kunstbloemen en kunsttakken op de grond neer. Begin links met de langste stengel en eindig rechts met de kortste stengel. Pak vervolgens de eerste stengel in je hand en plaats de volgende stengel er kruislings overheen. Het is belangrijk dat de stelen in dezelfde diagonale richting wijzen. Voeg op deze manier alle kunstbloemen en kunsttakken toe en draai het boeket af en toe. Zo zorg je ervoor dat het kunstboeket er van alle kanten mooi uitziet.

    Tip! Mocht er een stengel te lang zijn voor het kunstboeket kun je deze gemakkelijk met een kniptang korter maken.

    Kunstbloemen boeketten

    Wil je toch liever een kant-en-klaar kunstboeket aanschaffen gemaakt door onze bloemist? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk hier ons ruime assortiment kunstbloemen boeketten.

    Laat een bericht achter

    Geef ons je mening

    * Verplichte velden