Vlag Vlag
test banner

Bladeren van kunstplanten; net echt!

  • Geplaatst op
  • Door Sven van Rozendaal
  • 0
Bladeren van kunstplanten; net echt!

Waar er in het vorige blogartikel aandacht werd besteed aan de takken van kunstplanten, kijken we in dit blogartikel naar de bladeren van de kunstplanten. Wanneer je kiest voor kunstplanten is het namelijk wel fijn als deze kunstplanten wel lijken op de echte tegenhanger.

Samenstelling van de bladeren van kunstplanten

In de laatste jaren is de kwaliteit van de blaadjes van kunstplanten sterk toegenomen. Op die manier kun je je huiskamer erg goed groen maken met behulp van kunstplanten of kunstbomen. Naast kunstplanten in de particuliere sfeer, worden kunstbomen en planten ook vaak ingezet in bedrijven. In kantoren kunnen kunst buxussen bijvoorbeeld een professionele uitstraling maken bij de entree, maar misstaat een kunstlaurier ook zeker niet in om de werkplekken van sfeer te voorzien.

Samenstelling van de bladeren van kunstplanten

De kunstplanten hebben in de privé- en zakelijke sfeer een toegevoegde waarde. Zeker wanneer de kunstplanten erg realistisch zijn. De bladeren spelen hierin een grote rol. Belangrijkste factoren hierin zijn:

  • De vorm van de bladeren
  • Materiaal van de bladeren
  • Dichtheid van de bladeren
  • Kleur van de bladeren

In het assortiment van Easyplants vindt u alleen planten en bomen waarbij rekening is gehouden met de bovenstaande factoren. Zo vindt u bij de buxussen in het assortiment een goed dekkend bladerdek met bladeren die qua kleur en vorm heel dicht in de buurt komen van de echte buxus. Dit geldt ook voor de andere kunstplanten in het assortiment. Tezamen met het echte hout dat bij veel kunstbomen gebruikt wordt, bieden de kunstplanten daarmee een perfect passende oplossing als u wel groen in huis wilt halen, maar er geen onderhoud aan wilt plegen.

 Materiaal van de bladeren

Het materiaal dat gebruikt wordt om de kunstplanten van bladeren te voorzien is kunststof. Vaak gaat het hierbij om kunstzijde. Dit is een kunstmatig vervaardigde vezel die zijn basis vindt in een natuurlijke grondstof. Deze grondstof is cellulose, die op zijn beurt weer wordt gewonnen uit houtpulp. Dit is een sterk materiaal dat erg bewerkelijk is. Zo kunnen de nerven van de bladeren zeer realistisch worden nagebootst en ook de dikte van het materiaal is goed aan te passen. Op die manier blijft de kunstplant zeer natuurgetrouw.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.