Gratis verzending boven €25 NL&BE
Voor 16:00 besteld? Vandaag verstuurd
Gratis afhalen in showroom
WebwinkelkeurShowroom
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Sven van Rozendaal, 26 oktober 2016

  De 5 voordelen van groen op kantoor

  De 5 voordelen van groen op kantoor

  De zogenoemde kantoorplanten hebben een positief effect op het gebied van het uitstraling en de sfeer van een kantoorruimte, maar volgens onderzoek zijn kantoorplanten ook ontzettend positief om de mensen in de ruimte op een goede en fijne manier te beïnvloeden. Vijf belangrijke voordelen van planten op het kantoor zullen worden behandeld.

  1. Sfeerverhogend

  Het eerste voordeel van kantoorplanten is het feit dat het een ontzettend mooie en relatief goedkope manier is van kantoorinrichting. De sfeer in een kantoorruimte of kantoorpand kan flink verhoogd worden met planten. Zo creëer je meer kleur en levendigheid in een saai kantoorpand. Daarnaast zijn er vele soorten planten en is er altijd een plant die goed aansluit bij de ruimte en de aanwezige inrichting.

  2. Representatief

  Het uiterlijk en de inrichting van een kantoor is bepalend voor wat je wilt uitstralen als bedrijf. Klanten en andere bezoekers maken veel op uit hun eerste indruk en worden beïnvloed in hun denken en doen. Prachtige kunstplanten van hoogwaardige kwaliteit laten dan ook een positieve indruk achter en geven ook een signaal af van creativiteit en ruimdenkendheid.

  3. Verminderen van stress

  De aanwezigheid van kantoorplanten zorgt bovendien ook voor positieve effecten onder werknemers. Zo blijkt uit een onderzoek van de Washington State University, waaruit blijkt dat het stressniveau maar liefst twaalf procent lager is van participanten in een ruimte met groen vergeleken met de participanten in een ruimte zonder groen. Ook wekken kantoorplanten positieve emoties op en zijn werknemers meer ontspannen.

  4. Minder ziekteverzuim

  Een onderzoek aan de Norwegian University of Life Sciences wees uit dat werknemers zich minder snel ziek melden, wanneer er een plant aanwezig was op het bureau. Het welzijn van de werknemers is een stuk beter met de aanwezigheid van groen.

  5. Concentratie & geheugen

  Ook blijkt dat werknemers een hoger concentratievermogen hebben wanneer ze groen om zich heen hebben. Uit onderzoek is gebleken dat een korte wandeling in de natuur de werking van het geheugen met twintig procent verbeterde en zelfs dat het kijken naar een natuurfoto een betere score opleverde met betrekking tot het geheugen.

  Al met al heeft groen een positief effect op de mens en ook kantoorplanten bieden veel voordelen. Het plaatsen van kantoorplanten is een erg makkelijke optie en het effect van natuur op de mens is erg groot. Zo blijkt maar weer dat de natuur niet onderschat moet worden en elk mens de natuur nodig heeft in het dagelijks leven. Binnen het aanbod van Easyplants vindt u verschillende producten die als kantoorplant gebruikt kunnen worden. Naast de kunstplant kan ook de kunstbloem een welkome sfeermaker zijn op kantoor.

  Voor advies over een sfeervolle beplanting van uw kantoorpand bent u bij ons aan het juiste adres. Wij laten u graag de verschillende mogelijkheden zien die uw kantoorruimte heeft. 

  Laat een bericht achter

  Geef ons je mening

  * Verplichte velden