Gratis verzending boven €25 NL&BE
Voor 16:00 besteld? Vandaag verstuurd
Gratis afhalen in showroom
WebwinkelkeurShowroom
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0

    26 mei 2022

    Tips om jouw eigen kunstboeket samen te stellen!

    Tips om jouw eigen kunstboeket samen te stellen!

    Kunstbloemen worden steeds populairder. Het stoffige imago van kunstbloemen verdwijnt dan ook. Dit komt doordat de kwaliteit van de kunstbloemen mooier is dan ooit. Er bestaan weliswaar geen zijden bloemen, er wordt slechts gebruik gemaakt van een kleine hoeveelheid zijde in combinatie met kunststof. De kunststof wordt steeds van betere kwaliteit waardoor deze minder verkleurt. De kunstbloemen hebben hierdoor een lange levensduur en zijn dan ook een duurzame keuze. De bloementrend van 2021 is het plukboeket ofwel veldboeket. Het moet erop lijken dat je de bloemen net geplukt hebt in de natuur en zo bij elkaar in een vaas hebt gezet. Het boeket bestaat uit verschillende kleuren kunstbloemen en verschillende lengtes bloemstelen. In een veldboeket wordt niet veel groen toegevoegd. Zo vallen de kunstbloemen meer op. Hieronder vind je een aantal tips om jouw eigen kunstboeket samen te stellen.

     

    1. Gebruik verschillende bloemvormen

    Er zijn drie verschillende soorten bloemvormen: aarvormig, vertakt en bolvormig.  Kies van elke soort bloemvorm dezelfde hoeveelheid. Voor een groot boeket gebruik je ongeveer 15 stelen en voor een klein boeket gebruik je ongeveer 10 stelen.

    Tip! Kies ervoor om een of twee opvallende bloemvormen te gebruiken, bijvoorbeeld de Kunstbloem Delphinium. Dit is dé eyecatcher van het kunstboeket. Maak daarnaast gebruik van wat groen om het boeket op te vullen, bijvoorbeeld een kunst eucalyptus tak of kunsttak varen groen. Je kunt ook kiezen om wat takken toe te voegen zoals een kunst siertak esdoorn.

     

    2. Kleuren kunstbloemen

    Voor welke kleur kunstbloemen je gaat is natuurlijk afhankelijk van je interieur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kleurrijk boeket met verschillende soorten kleuren kunstbloemen door elkaar of juist voor een wat rustiger kunstboeket met verschillende soorten pastelkleuren of juist helemaal wit.

     

    3. Bloemschikken

    De bloemstelen van de kunstbloemen hebben verschillende lengtes. Kies liever voor te lange steelbloemen dan te korte steelbloemen. In de steel van de kunstbloem zit namelijk ijzerdraad waardoor je de bloemsteel kunt afknippen of ombuigen naar de gewenste lengte. Door dit ijzerdraad kun je de kunstbloemen mooi in vorm buigen.

    Nu je alle soorten bloemvormen en kleuren hebt uitgekozen is het tijd om de kunstbloemen te gaan schikken. Bind het kunstboeket in je hand voor het mooiste resultaat. Leg eerst alle kunstbloemen van lang naar kort in een rij van links naar rechts. Pak de eerste kunstbloem in je hand en steek de volgende kunstbloem daar kruislings overheen. Draai af en toe het kunstboeket zodat het er van alle kanten goed uitziet. Let op dat je de bloemstelen aan de onderkant op dezelfde lengte vasthoudt. Als je alle kunstbloemen hebt geschikt kun je nog wat groen toevoegen. Dit zorgt voor opvulling van het boeket, hierdoor lijkt het alsof er meer kunstbloemen in het kunstboeket zitten.

     

    4. Kies een vaas

    De algemene regel is dat het boeket anderhalf keer zo hoog is als de vaas. Kunstbloemen zijn zwaarder dan echte bloemen. Hierdoor moet je er rekening mee houden dat de vaas niet omvalt. Vul de vaas daarom met een klein beetje water of doe er bijvoorbeeld wat decoratiesteentjes in. Voor een veldboeket is een hoge vaas het mooist maar voor bijvoorbeeld een klassiek boeket is een lagere vaas mooier. Bedenk dus goed voor welk soort boeket je gaat voordat je een vaas kiest.

    Laat een bericht achter

    Geef ons je mening

    * Verplichte velden