Gratis verzending boven €25 NL&BE
Voor 16:00 besteld? Vandaag verstuurd
Gratis afhalen in showroom
WebwinkelkeurShowroom
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Sven van Rozendaal, 26 oktober 2016

  Kunstplanten in het interieur (voordelen en tips)

  Voordelen van kunstplanten

  Kunstplanten hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van echte planten en bomen. De voordelen hebben niet alleen te maken met het feit dat kunstbomen en planten veel gemak bieden, maar ook de levensduur van kunstplanten is zeer groot. Dit zorgt ervoor dat het financieel ook vaak aantrekkelijker is om kunstplanten te kopen. Hierbij is het wel belangrijk dat u niet direct kiest voor de meest goedkope kunstplanten, maar dat u kiest voor kunstplanten met een hoge kwaliteit. Deze kunstplanten gaan doorgaans lange tijd mee.

  Dankzij de lange levensduur is het vaak aantrekkelijk om kunstplanten te overwegen ten faveure van echte planten. Toch zijn er nog een aantal andere voordelen. Zo heeft u (bijna) geen onderhoud aan de kunstplanten. Het enige dat u regelmatig moet doen is het afstoffen van de kunstbomen en kunstplanten. Daarnaast kan het soms nodig zijn om de takjes van de bomen af en toe wat om te buigen. Zo houden de kunstplanten hun body.

  Bovendien zijn kunstplanten overal te plaatsen. Ze hebben geen last van een te donkere kamer en kunnen ook tegen een te hoge of te lage luchtvochtigheid. Het enige waar u wel op moet letten is de hoeveelheid UV-straling waar de kunstplanten en bomen aan blootgesteld worden. De UV-straling is schadelijk voor de kleur van de kunstplanten en daarom zijn de meeste nepplanten ook niet geschikt voor buitengebruik.

  Interieurtips voor kunstplanten

  Dankzij het brede aanbod van kunstplanten bij Easyplants, is er voor ieder interieur wel een oplossing te vinden. Zo kunt u kiezen voor kleine kunstplanten als u accenten aan wilt brengen in het interieur, maar kan een kunstpalm juist weer een eyecatcher zijn in uw huis of in de entree van het kantoor. Met behulp van plantenbakken kunt u iedere boom een unieke stijl meegeven.

  Wanneer u overweegt om planten in huis te nemen dan is het belangrijk om te bedenken in welke stijl u dit wilt doen. Doordat kunstplanten niet leven, zijn veel nepplanten uitermate geschikt om een strakke stijl aan te brengen in huis of kantoor. Immers, de planten zien er iedere dag hetzelfde uit en worden daarom niet slordig als ze gaan uitvallen. Aan de andere kant zijn er ook kunstbomen beschikbaar die juist een wat speelser karakter hebben. Zo kunt u verschillende kanten op als u kunstbomen wilt kopen!

  Laat een bericht achter

  Geef ons je mening

  * Verplichte velden