Vlag Vlag
test banner

Kunstplant uitgelicht: Olijfboom

  • Geplaatst op
  • Door Sven van Rozendaal
  • 0
Kunstplant uitgelicht: Olijfboom

Olijfbomen komen oorspronkelijk uit Noord-Afrika en het Middellandse Zeegebied. Daar hebben olijfbomen met name een functionele bedoeling en niet zo zeer een decoratieve.

Olijfbomen

Steeds vaker worden olijfbomen in Nederland echter gebruikt in als aanwinst voor de tuin, het huis of als entree voor een kantoor. De kosten van de aanschaf van een olijfboom zijn echter vrij hoog en bovendien kunnen olijfbomen niet heel goed tegen verhuizingen. De kwaliteit van het onderhouden van de olijfbomen is dan ook erg belangrijk.

Groei van olijfbomen

Jonge olijfbomen hebben een dunne stam en nog redelijk zachte takken. Oudere olijfbomen hebben veel robuustere takken en een mooie karakteristieke stam. Juist deze kenmerken van een oudere olijfboom spreken veel mensen aan. Het probleem bij olijfbomen is echter dat de groei van de bomen vrij traag gaat. Daardoor kiezen veel mensen voor een olijfboom die bij de kweker al redelijk wat jaren heeft kunnen groeien. De kosten voor deze oudere olijfbomen zijn direct significant hoger dan van jongere olijfbomen.

Kunst olijfbomen

Door deze kenmerken van de olijfbomen kan het aantrekkelijk zijn om te kiezen voor kunst olijfbomen in plaats van echte olijfbomen. Nep olijfbomen zijn relatief goedkoop en bovendien hebben ze weinig onderhoud nodig. Toch zijn kunst olijfbomen erg realistisch en daarmee is het vaak aantrekkelijk om te kiezen voor kunst olijfbomen als vervanger van echte olijfbomen. Bij Easyplants Kunstplanten hebben we verschillende kunst olijfbomen in het assortiment. Afhankelijk van de wensen die u heeft kunt u een geschikte kunst olijfboom kopen voor uw kantoor, huis of serre.

Hulp bij het kopen van een kunst olijfboom

Als u op zoek bent naar een kunst olijfboom, dan helpen we u graag verder bij de aankoop van de olijfbomen. We geven u desgewenst advies over de kunstbomen die nog meer passen bij de kunst olijfboom die u voor ogen heeft. Ook voor andere kunstplanten als aanvulling op de olijfboom zijn we u graag van dienst!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.