Gratis verzending boven €25 NL&BE
Voor 16:00 besteld? Vandaag verstuurd
Gratis afhalen in showroom
WebwinkelkeurShowroom
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0

    12 augustus 2021

    De voordelen van kunstplanten voor jou op een rij

    De voordelen van kunstplanten voor jou op een rij

    Planten worden steeds populairder. Overal zie je ze wel: thuis, op kantoor, in de winkels. Planten zorgen voor een natuurlijke en frisse uitstraling van je interieur. Nu hebben planten wel het nodige onderhoud nodig. Planten hebben water nodig, moeten bemest worden, verpot worden en bijgeknipt worden. Heb je nu geen groene vingers of heb je simpelweg geen tijd om planten te onderhouden? Dan zijn kunstplanten de ideale oplossing. De voordelen van kunstplanten hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

     

    1. Kunstplanten gaan niet dood

    Flauw maar wel waar. Echte planten kunnen snel doodgaan door te veel of te weinig water, te veel of te weinig licht of de verkeerde plantenvoeding. Met een nepplant in huis hoef je geen rekening te houden met de hoeveelheid water of licht. Kunstplanten zijn altijd in topvorm.

     

    2. Kunstplanten hebben (bijna) geen onderhoud nodig

    Een kunstplant heeft geen water nodig en je hoeft hem bijvoorbeeld ook niet te snoeien en te verpotten. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met de hoeveelheid licht die de plant nodig heeft. En daardoor kun je een kunstplant gemakkelijk in een donkere kamer plaatsen of bijvoorbeeld in de badkamer. Maar geef de nepplant wel wat liefde door hem in model te vouwen. Wanneer je de nepplant in een sierpot plaatst is het aan te raden om gebruik te maken van bijvoorbeeld houtschors als opvulmateriaal. Zo is de kunstplant al helemaal niet meer van een echte plant te onderscheiden. En nu hoef je alleen nog maar te genieten van jouw kunstplant! Dus heb jij geen tijd en zin om planten te onderhouden maar wil je wel groen in huis? Kies dan voor valse planten.

     

    3. Kunstplanten zijn niet van echt te onderscheiden

    Er zijn verschillende soorten kwaliteiten onder de kunstplanten. Wij verkopen alleen nepplanten die niet van echt te onderscheiden zijn. Je moet ze eerst aanraken wil je merken dat ze nep zijn. En zelfs dan is het soms moeilijk om het onderscheid te maken tussen echte planten en valse planten. Zo wordt er bij veel kunstbomen gebruik gemaakt van een echte boomstronk waarop bladeren van kunststof en kunstzijde worden geplaatst.

     

    4. Kunstplanten zijn hyperallergeen

    Zowel mensen als dieren kunnen allergisch zijn voor bepaalde planten. Planten kunnen namelijk een allergische reactie veroorzaken op je huid, ogen en slijmvliezen. Bij kunstplanten heb je geen last van je allergie voor een plant. Kunstplanten zijn daarom ideaal voor bijvoorbeeld hotels, ziekenhuizen en kantoren. Zeg maar dag tegen je allergie!

     

    5. Kunstplanten zijn niet duur!

    Nu hoor ik je denken: maar kunstplanten zijn duur. De aanschaf van een plastic plant ligt vaak hoger dan die van een echte plant. Maar denk eens aan een boeket. De bloemen zijn binnen een aantal dagen dood. Kies je voor een boeket kunstbloemen, dan geniet je jarenlang van de bloemen. En ben je dus een stuk voordeliger uit.

     

    De voordelen van kunstplanten

    We sommen ze nog een keer voor je op: 

    1. Kunstplanten gaan niet dood. 

    2. Kunstplanten hebben (bijna) geen onderhoud nodig. 

    3. Kunstplanten zijn niet van echt te onderscheiden.

    4. Kunstplanten zijn hyperallergeen. 

    5. Kunstplanten zijn niet duur!

    Laat een bericht achter

    Geef ons je mening

    * Verplichte velden