Gratis verzending boven €25 NL&BE
Voor 16:00 besteld? Vandaag verstuurd
Gratis afhalen in showroom
WebwinkelkeurShowroom
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0

    6 augustus 2021

    De populairste kunstplanten van 2021

    De populairste kunstplanten van 2021

    Planten zijn steeds populairder aan het worden. Maar wat nou als je veel groen in huis wilt hebben maar geen groene vingers hebt? Dan is een kunstplant de perfecte oplossing. Een kunstplant zet je neer en je hebt er verder bijna geen onderhoud meer aan. Daarnaast zijn onze kunstplanten niet van echt te onderscheiden. Wij snappen dat het lastig is om een keuze te maken uit onze kunstplanten en daarom zetten we de vijf populairste kunstplanten van dit moment voor je op een rij.

     

    1. Kunstplant Strelitzia

    Haal de tropen in huis met de kunstplant strelitzia en creëer zo jouw eigen urban jungle! Wist je dat de kunstplant strelitzia is vernoemd naar de vrouw van de Engelse koning George III, Charlotte van Mecklenburg-Strelitz die veel van planten hield? De kunstplant strelitzia, ook wel de paradijsvogelbloem genoemd heeft lange, smalle bladeren. De bladeren van de kunstplant strelizia kunnen tot wel twee meter lang worden. Dit past natuurlijk niet in ieder interieur en daarom is de kunstplant strelitzia in verschillende lengtes te bestellen.

     

    2. Kunstplant Kentia

    De kunstpalm kentia, de koning onder de palmen. Ook wel bekend als Howea Forsteriana. Van oorsprong komt de kentia palm van een eiland in de buurt van Australië: Lord Howe eiland. De kentia palm is een van de sterkste palmsoorten. De kunst kentia palm kom je vaak tegen op kantoren, dit omdat hij gemakkelijk te onderhouden is. Daarnaast is de kentia palm een echte Hollywoord ster want je ziet hem vaak terug in films.

     

    3. Kunstplant Alocasia

    De Alocasia komt van oorsprong uit het tropische regenwoud. Hier werd hij gekweekt om opgegeten te worden en werd hij ook gebruikt als paraplu. Warme, vochtige omstandigheden, dat heeft de alocasia graag. Maar no worries! De kuntsplant alocasia maakt zich niet zo’n zorgen om het klimaat. De bladstelen van de alocasia hebben de print van een zebra en de vorm van de bladeren lijken op een olifantsoor. De alocasia lijkt wel op een kruising tussen een olifant en een zebra, vandaar ook de naam: Alocasia Zebrina.

     

    4. Kunstplant Monstera

    De monstera komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden Midden- en Zuid-Amerika. De monstera wordt ook wel een gatenplant genoemd, dit komt door zijn bijzondere blad die vol zitten met gaten. De monstera plant is een echte klimplant. Je herkend de kunstplant monstera vaak aan zijn grote bladeren met gaten er in. 

     

    5. Kunstplant Bamboe

    Bamboe is een van de sterkste materialen die er bestaan. Bamboe groeit vaak erg snel maar onze kunst bamboe gelukkig niet. De kunst bamboe is er in verschillende lengtes en bestaat uit echte bamboestokken met groene kunststofbladeren. Doordat de kunst bamboe is gemaakt van echte bamboestokken is deze niet van echt te onderscheiden. 

     

    6. Kunstplant Fiddle leaf

    Last but not least: de fiddle leaf. Misschien wel dé populairste kunstplant van dit moment. De fiddle leaf is perfect om in een hoge ruimte te plaatsen. De fiddle leaf komt oorspronkelijk uit Afrika maar is ook te vinden in Zuid-Amerika, Azië en Australië. Je kunt wel stellen dat de fiddle leaf van een warm klimaat houdt. Gelukkig heeft de kunstplant fiddle leaf geen problemen met het Nederlandse klimaat en zal hij overal prachtig staan.

     

    Laat een bericht achter

    Geef ons je mening

    * Verplichte velden
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »