Gratis verzending boven €25 NL&BE
Voor 16:00 besteld? Vandaag verstuurd
Gratis afhalen in showroom
WebwinkelkeurShowroom
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  1 januari 2024

  Voordelen van kunstplanten ten opzichte van echte planten

  Groen in huis zorgt voor rust in huis. Er zijn diverse studies die aantonen dat planten stress kunnen verminderen en ons een positief gevoel geven. Maar heb jij nou geen groene vingers? Niet getreurd! Ook in 2024 blijven kunstplanten steeds populairder worden. Maar hoezo zou je kiezen voor kunstplanten in plaats van echte planten? Er zijn ontzettend veel voordelen aan kunstplanten ten opzichte van echte planten. Welke? Dat gaan we jou vertellen!

  Kunstplanten zijn onderhoudsvrij

  Echte planten zien er vaak niet het gehele jaar door mooi uit. Dit heeft ermee te maken dat veel planten seizoensgebonden zijn. Daarnaast zijn ze afhankelijk van jouw verzorging: een goed voedingsschema. Ook dien je bij echte planten rekening te houden met de hoeveelheid zonlicht en de waterinname. Daar komt ook nog eens bij kijken dat iedere plant anders verzorgd dient te worden. En wat dacht je van het snoeien en verpotten? Kortom, een hoop gedoe voor wat groen in huis. Heb jij nou geen groene vingers maar wil je toch graag groen in huis? Kies dan voor kunstplanten. Kunstplanten zijn (bijna) onderhoudsvrij. Natuurlijk hebben ze wel een klein beetje liefde nodig. Stof ze af en toe af en de kunstplanten stralen weer zoals voorheen. Onze tip hiervoor is om een swiffer te gebruiken.

  Kunstplanten kunnen in elke ruimte in huis

  Bij echte planten dien je rekening te houden met het licht. Dit is bij kunstplanten niet nodig. Hierdoor kun je kunstplanten ook in ruimtes zetten waar geen zonlicht komt of bijvoorbeeld geen raam is. Denk hierbij aan de badkamer of het toilet.

  Kunstplanten zijn duurzaam

  Duurzaamheid is een heel belangrijk onderwerp in de tijd waarin we leven. Nu hoor je ik denken: kunstplanten, duurzaam? We leggen het uit. Zoals hierboven genoemd hebben kunstplanten geen onderhoud nodig. Dit betekent minder waterverbruik. Daarnaast hoeven kunstplanten niet bemest te worden en hebben ze geen pesticiden nodig. Dit zorgt ervoor dat er geen chemicaliën of meststoffen in het milieu terechtkomen. Kunstplanten hebben een lange levensduur terwijl echte planten regelmatig moeten worden vervangen omdat ze dood gaan. Dit zorgt voor minder afval maar ook voor minder vraag naar gekweekte planten. Kortom, een echte plant is echt niet zo duurzaam als het lijkt in tegenstelling tot kunstplanten.

  Kunstplanten zijn allergie proof én huisdier proof

  Sommige plantensoorten kunnen giftig zijn voor zowel mensen als dieren. Je moet dan constant opletten dat je kinderen en/of huisdieren niet in de buurt van deze planten komen. Met kunstplanten heb je hier gelukkig geen last van. Zo kun je zorgeloos genieten van bijvoorbeeld de kunstplant Ficus.

  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw kinderen en/of huisdieren het leuk vinden om met de aarde van de plant te spelen. Ook hier heb je geen last van met een kunstplant.

  Kunstplanten zijn niet duur

  Oke, de aanschafprijs van een kunstplant ligt vaak wel wat hoger dan de aanschafprijs van een echte plant. Echter hoef je op de langere termijn geen nieuwe pot aan te schaffen omdat de echte plant uit zijn pot is gegroeid en hoef je de kunstplant ook niet te voorzien van voeding en verse potgrond. Tot slot loop je bij een echte plant ook het risico dat deze niet lang mee gaat en je weer een nieuwe moet aanschaffen. Kunstplanten stralen jarenlang!

  Kunstplanten zijn niet van echt te onderscheiden

  De kwaliteit van kunstplanten wordt steeds verbeterd. Voor onze kunstplanten wordt een combinatie van zijde en kunststof gebruikt. Daarnaast worden bij een aantal kunstplanten gebruik gemaakt van een echte houten stam. Als je niet weet dat het nepplanten zijn, ga je dit bij onze kunstplanten zeker niet zien!

  Laat een bericht achter

  Geef ons je mening

  * Verplichte velden