Gratis verzending boven €25 NL&BE
Voor 16:00 besteld? Vandaag verstuurd
Gratis afhalen in showroom
WebwinkelkeurShowroom
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  1 maart 2024

  Het onderhouden van kunstplanten

  Kunstplanten zijn ideaal als je geen groene vingers hebt maar toch graag groen in huis wilt. Kunstplanten brengen veel minder onderhoud met zich mee dan echte planten. Zo heb je niet te maken met een voedingsschema, de juiste temperatuur of de lichtomstandigheden. Een ander voordeel is dat een kunstplant het ook overleeft als je een tijdje niet naar hem omkijkt. Toch hebben kunstplanten af en toe wel een beetje aandacht nodig. Maar kunstplanten zijn toch onderhoudsvrij? Nee, ze zijn onderhoudsvriendelijk! Kunstplanten gaan jarenlang mee maar daarvoor is het wel belangrijk dat je ze goed schoonmaakt en onderhoudt. Een kunstplant is namelijk een echte stofvanger. Hierdoor gaat de plant er dof en vies uitzien. Hoe maak je kunstplanten goed schoon? Wij geven je onze tips en tricks om jouw kunstplant jarenlang stralend te houden! 

  Materialen om kunstplanten te reinigen


  Het is belangrijk om de juiste materialen te gebruiken voor het schoonmaken van kunstplanten.Gebruik een stofdoek of plumeau om het oppervlakkige stof van de bladeren te verwijderen. Maak met water en zeep een sopje om de bladeren te reinigen. En gebruik tot slot een handdoek om te kunstplant weer droog te maken. 

  Kunstplanten reinigen


  Begin met het afstoffen van de kunstplant met een stofdoek of een plumeau. Naast dat er stof op de bladeren zit, kunnen de bladeren ook vettig zijn geworden. Om de bladeren van de kunstplant goed schoon te maken maak je gebruik van een sopje. Meng een druppel afwasmiddel met water hiervoor. Maak met een schone doek de bladeren schoon en droog deze vervolgens goed af. Ons advies is om je kunstplanten een keer per maand schoon te maken.

  Zet een kunstplant nooit onder de douche om hem schoon te maken. Een aantal van onze kunstplanten hebben een stam die gemaakt is van echt hout en zal in dit geval gaan rotten.

  Kunstplanten stralend houden

  Naast dat het belangrijk is om kunstplanten goed schoon te houden, zijn er ook nog een aantal andere factoren die invloed hebben op de uitstraling van de kunstplant.

  Bescherm tegen direct zonlicht

  Kunstplanten zullen verkleuren als zij te veel in het directe zonlicht staan. Zet daarom een kunstplant op een plek waar deze niet direct in het zonlicht staan of kies voor een UV-bestendige kunstplant. Een UV-bestendige kunstplant kan ook buiten worden neergezet en zal niet verkleuren door zonlicht. Dit komt doordat er een speciale coating is gebruikt op de bladeren.

  Modelleer de kunstplant

  Onze kunstplanten moeten tijdens het transport beschermd worden. Hierom worden al onze kunstplanten in een doos verzonden. Dit betekent dat de plant nog moet worden uitgevouwen als hij bij jou aankomt. Het modelleren van een kunstplant is eenvoudig. Doordat er in de takken en bladeren van de kunstplant ijzerdraad is verwerkt kun je deze gemakkelijk buigen.

  Kunstplant afstoffen

  Een kunstplant is een echte stofvanger en het is daarom belangrijk dat je de kunstplant regelmatig afstoft en schoonmaakt. Zo voorkom je dat de kunstplant er dof uit gaat zien.

  Laat een bericht achter

  Geef ons je mening

  * Verplichte velden