Gratis verzending boven €25 NL&BE
Voor 16:00 besteld? Vandaag verstuurd
Gratis afhalen in showroom
WebwinkelkeurShowroom
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0

    27 augustus 2021

    De meest gestelde vragen over kunstplanten en onze antwoorden voor jou op een rij

    De meest gestelde vragen over kunstplanten en onze antwoorden voor jou op een rij

    Bij het aanschaffen van een kunstplant kun je nog wat vraagtekens hebben en daarom hebben wij de meest gestelde vragen over nepplanten voor jou op een rij gezet!

     

    1. Waar zijn kunstplanten van gemaakt?

    Voorheen werden kunstplanten gemaakt van plastic. Dit heeft ervoor gezorgd dat nepplanten een verouderd imago hebben. De kunstplanten van Easyplants kunstplanten zijn van hoge kwaliteit en worden gemaakt van een combinatie van zijde en kunststof. De kunstplanten en -bomen van Easyplants kunstplanten blijven lang mooi terwijl nepplanten uit het lagere segment al snel blauw kleuren. Daarnaast zien deze nepplanten er vaak toch vooral nep uit. De kunstplanten van Easyplants kunstplanten zijn niet van echt te onderscheiden. De bladeren voelen zelfs echt en je ziet de nerven lopen. Daarnaast wordt er soms zelfs een echte boomstam gebruikt, bijvoorbeeld bij de kunst olijfboom.

     

    2. Wat zijn de populairste kunstplanten?

    De populaire kunstplanten zijn eigenlijk vaak hetzelfde als de populairste kamerplanten. Planten zijn trendgevoelig en daarom komt er ieder jaar wel weer een nieuwe favoriet bij. Op dit moment zijn de strelitzia, kentia, alocasia, monstera, bamboe en de fiddle leaf de populairste kunstplanten.

     

    3. Ik heb een kunstplant besteld, en nu?

    Doordat de kunstplant in een verpakking wordt verzonden zal hij opeengepakt aankomen. Je moet de kunstplant zelf nog even in model brengen. Doordat er in de takken en bladeren een metalen draad zit is de kunstplant gemakkelijk in model te brengen, door middel van te vouwen en te buigen. Let hierbij wel op dat je de metalen draad in een ronde vorm buigt. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling. De kunstplant wordt geleverd in een pot met beton, voor extra stevigheid. Ons advies is om de nepplant in een sierpot te plaatsen. Vul de sierpot op met houtschors of mos toe om het af te maken. 

     

    4. Hoe onderhoud je kunstplanten?

    Kunstplanten hebben bijna geen onderhoud nodig. Maar een kunstplant is wel een echte stofvanger. Om de kunstplant er zo echt mogelijk uit te laten zie is het belangrijk dat je de kunstplant regelmatig stofvrij maakt. Gebruik hiervoor een droge doek of bijvoorbeeld een swiffer. Maak absoluut geen gebruik van een natte doek. Dit in verband met het feit dat een aantal van onze kunstplanten zijn gemaakt van echt houten stammen en/of takken.  

     

    5. Kunnen kunstplanten ook buiten staan?

    Niet alle kunstplanten kunnen buiten staan. Je vindt daarom op onze website een categorie met kunstplanten die geschikt zijn voor buiten. Alhoewel de kwaliteit van de kunstplanten erg goed is zijn niet alle nepplanten zijn bestand tegen de diverse weersinvloeden, zoals regen of wind. Daarnaast zullen de planten door de Uv-straling van de zon verkleuren. De kunstplanten voor buiten herken je op onze website aan het UV-logo.

     

    6. Waar koop ik kunstplanten?

    Er zijn veel verschillende soorten kwaliteiten kunstplanten te koop. Let daarom bij het aankopen van een kunstplant goed op de kwaliteit. Bij Easyplants Kunstplanten ben je hiervoor aan het goede adres! De kunstplanten van Easyplants Kunstplanten zijn van hoogwaardige kwaliteit en niet van echt te onderscheiden. Bestel op onze website of kom gezellig langs in onze showroom in Rotterdam!

    Laat een bericht achter

    Geef ons je mening

    * Verplichte velden