Vlag Vlag

Kunstplanten onderhouden

Kunstplanten onderhouden

 

Kunstplanten staan er om bekend dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn, dit is ook één van de redenen waarom kunstplanten in huis worden genomen. Het verklaart bovendien deels waarom de populariteit van kunstplanten de laatste jaren stevig is toegenomen, mensen krijgen het drukker, gezinnen bestaan meer en meer uit tweeverdieners die vaak van huis zijn. De zorg voor de planten schiet er dan ook regelmatig bij in. Toch wil men wel wat groen in huis hebben. Een oplossing kan dan zijn om echte planten te kopen die weinig onderhoud nodig hebben, zoals vetplanten bijvoorbeeld, maar deze voldoen niet altijd aan de wensen die gesteld worden. Daarom zijn kunstplanten en kunstbomen een goed alternatief. Zeker gezien het feit dat de kwaliteit van deze kunstbomen en planten de laatste jaren stevig is toegenomen waardoor het verschil in uiterlijk bijna niet meer te zien is aan de buitenkant van de kunstplanten.

Onderhouden van de nepplanten

Hoewel het onderhoud van de nepplanten één van de redenen is van de populariteit, is het aan te raden om de kunstplanten regelmatig een schoonmaakbeurt te geven. Hierbij is het echter wel belangrijk dat u let op de manier hoe u de planten schoonmaakt. Vaak belandt er vrij veel stof op de bladeren van de planten, dit stof ontneemt daarmee de realistische 'look en feel' van de nepplant en dat is uiteraard zonde. Schoonmaken met een nat doekje is echter niet aan te raden omdat het stof zich dan ophoopt als het niet blijft zitten aan het natte doekje. De bladeren raken overigens niet beschadigd van het natte doekje, maar het is niet de optimale oplossing waar we naar op zoek zijn. Wat dat betreft kunt u beter kiezen voor een stofzuiger die u er heel even snel langs haalt. Toch kan de kracht van de stofzuiger bladeren onttrekken aan de boom. De bladeren zitten goed vast aan de takjes, maar als u regelmatig kracht uitoefent op de verbinding, dan kan het voorkomen dat de bladeren los laten. De beste manier om het stof van de bladeren te verwijderen is dan ook een doekje dat stof aantrekt. Een 'swiffer' is hiervan een uitstekend voorbeeld. Haal deze swiffer er één keer in de twee weken langs en u houdt een kunstplant of kunstboom die de perfecte uitstraling heeft.

Rekening houden met zonlicht

Waar normale (zeg 'echte') planten juist houden van een beetje zonlicht, zijn kunstplanten er minder bij gebaat. Als u bij Easyplants twee kunstplanten koopt waarvan u er één in een donkere omgeving zet en de andere bij het raam in de zon, dan zult u zien dat na verloop van tijd de plant bij het raam lichter van kleur zal worden. De bladeren van de kunstbomen zijn namelijk wel bestand tegen een beetje UV straling, maar teveel UV straling is niet goed voor de planten. De levensduur van een kunstplant is doorgaans vrij lang, maar de zon vergroot deze niet. Hou dit in gedachten als u op zoek bent naar een kunstplant en u weet inmiddels waar deze komt te staan. 

Gemakkelijk met een kleine aantekening

Het onderhoud van kunstplanten is dus erg gemakkelijk, met twee kleine aantekeningen. Als u deze twee aantekeningen in gedachten houdt dan zult u lange tijd plezier hebben van uw aankoop. Ten opzichte van echte planten is het bovendien zo dat iedere kunstplant dezelfde benadering heeft als het gaat om onderhoud. Mocht u toch nog vragen hebben met betrekking tot het onderhoud van één of meerdere kunstplanten, dan helpen we u graag verder. Neem daarvoor contact op met de klantenservice.


Meer weten over plantenbakken? Volg onze blog  

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x