Vlag Vlag

Kunstplanten onderhouden

Kunstplanten onderhouden

 

Kunstplanten staan er om bekend dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn, dit is ook een van de redenen waarom kunstplanten in huis worden genomen. Het verklaart bovendien deels waarom de populariteit van kunstplanten de laatste jaren stevig is toegenomen. Mensen krijgen het drukker, gezinnen bestaan meer en meer uit tweeverdieners die vaak van huis zijn. De zorg voor de planten schiet er dan ook regelmatig bij in. Toch wil men wel wat groen in huis hebben. Een oplossing kan dan zijn om echte planten te kopen die weinig onderhoud nodig hebben, zoals vetplanten. Echter voldoen deze niet altijd aan de wensen die gesteld worden. Daarom zijn kunstplanten en kunstbomen een goed alternatief. Zeker gezien het feit dat de kwaliteit van deze kunstplanten en kunstbomen de laatste jaren stevig is toegenomen waardoor deze niet van echt te onderscheiden zijn. 

Onderhouden van de nepplanten

Hoewel het onderhoud van de nepplanten een van de redenen is van de populariteit, is het aan te raden om de kunstplanten regelmatig een schoonmaakbeurt te geven. Hierbij is het belangrijk dat u let op de manier hoe u de planten schoonmaakt. Vaak belandt er vrij veel stof op de bladeren van de planten, deze stof ontneemt daarmee de realistische 'look en feel' van de nepplant en dat is uiteraard zonde. Schoonmaken met een natte doek is niet aan te raden, dit geldt ook voor het schoonmaken met een stofzuiger. Wij adviseren u om een keer in de twee weken uw nepplanten schoon te maken met een zogenaamde Swiffer. Dit zorgt ervoor dat uw nepplanten de realistische 'look en feel' behouden. 

Rekening houden met zonlicht

Waar echte planten juist houden van een beetje zonlicht, zijn kunstplanten er minder bij gebaat. Als u bij Easyplants twee kunstplanten koopt waarvan u er een in een donkere omgeving zet en de andere bij het raam in de zon, dan zult u zien dat na verloop van tijd de plant bij het raam lichter van kleur zal worden. De bladeren van de kunstplanten zijn namelijk wel bestand tegen een beetje UV straling, maar teveel UV straling is niet goed voor de kunstplanten. De levensduur van een kunstplant is doorgaans vrij lang, maar de zon vergroot deze niet. Hou dit in gedachte als u op zoek bent naar een kunstplant en u weet inmiddels waar deze komt te staan. 

Gemakkelijk met een kleine kanttekening

Het onderhoud van kunstplanten is dus erg gemakkelijk, met twee kleine kanttekeningen. Als u deze twee kanttekeningen in gedachte houdt dan zult u lange tijd plezier hebben van uw aankoop. In tegenstelling tot echte planten heeft iedere kunstplant dezelfde benadering voor wat betreft het onderhoud. Mocht u toch nog vragen hebben met betrekking tot het onderhoud van een of meerdere kunstplanten, dan helpen wij u graag verder. Neem daarvoor contact op met de klantenservice.


Meer weten over plantenbakken? Volg onze blog  

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x