Vlag Vlag
test banner

Kunstplanten op het kantoor

  • Geplaatst op
  • 0
Kunstplanten op het kantoor

In een eerder artikel hebben we al eens 5 voordelen van groen op het kantoor genoemd. In dit artikel presenteren we een aantal kunstplanten die erg populair zijn voor zakelijk gebruik. De steekwoorden van deze kantoorplanten zijn over het algemeen: realistisch, representatief, rustige uitstraling. Lees hieronder meer over de mogelijkheden van kantoorplanten bij Easyplants.

Uitnodigend bij de entree

Als u een kantoor heeft met een wijde entree, dan kan het mooi zijn om daar een aantal kunstplanten te plaatsen die de symmetrie kunnen benadrukken. Vaak worden hier buxussen voor gebruikt. Kunstbuxussen hebben een erg natuurlijke uitstraling en zijn zeer uitnodigend. Bij Easyplants hebben we verschillende buxussen beschikbaar. De kunstboompjes verschillen onderling van elkaar in hoogte en vorm. Wanneer de entree groot is dan kan er gekozen worden voor wat grotere en hogere buxussen, terwijl kleine buxussen juist goed toepasbaar zijn in wat kleinere ruimtes. Als alternatief op de buxus wordt ook nog regelmatig gebruik gemaakt van de laurierplant. Binnen het aanbod zijn diverse kunstlaurierbomen beschikbaar.

 

Op de werkvloer

Op de werkvloer is het fijn als er een open sfeer is. Toch moet er ook structuur zijn. Met het inrichten van verschillende ‘werkblokken’ wordt hier vaak invulling aan gegeven. De structuur kan verder worden aangevuld door het gebruik van kantoorplanten. Een kantoor is voor echte planten alleen geen ideale omgeving. Vaak is er te weinig licht en is ook de luchtvochtigheid niet ideaal. Daarom zijn kunstplanten een goed alternatief! Als kunstboom in het kantoor wordt regelmatig gebruik gemaakt van de ficus. Deze boom heeft relatief veel bladeren en is daarmee in een kantoorruimte nadrukkelijk aanwezig. Bovendien is de kunstficus in verschillende kleuraccenten beschikbaar. Daarmee kan de kunstboom goed passend gemaakt worden binnen verschillende interieurs.

Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van de rubberplanten. Ook deze plant heeft veel bladeren. Het verschil is alleen dat de rubberplant wat grotere bladeren heeft en dat de bladeren met name aanwezig zijn aan de bovenkant van de kunstboom. Het voordeel van kunst rubberplanten is het feit dat ze ook beschikbaar zijn in vrij hoge varianten (hoger dan 2.0 meter).

 

Advies over kunstplanten op het kantoor

Wilt u kunstplanten aanschaffen voor op het kantoor? Neem dan gerust contact op. We helpen u als specialist op het gebied van kunstplanten graag verder met de aankoop van meerdere kunstplanten voor uw kantoor. We kunnen advies geven over het aantal bomen, de soort boom en ook of het aantrekkelijk is om voor brandvertragende kunstplanten te kiezen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden